Sommige koolhydraatarme diëten schrijven je strikt voor welke voeding je wel en niet mag consumeren. Echter, wanneer je blijvend koolhydraatarm wenst te eten of gewoonweg wat meer variatie wenst, is het leuk om zelf ook wat te experimenteren. Immers, er zijn vele recepten die voldoen aan het predicaat ‘koolhydraatarm’. In dit artikel zullen we je een aantal makkelijk te maken koolhydraatarme recepten geven. En last but not least: het is nog smakelijk ook!

 

Koolhydraatarm ontbijt

Bananenbrood

Bananenbrood PaleoIngrediënten: 3 eieren, circa 500 gram amandelmeel, 3 bananen, 1 theelepel appelazijn en 1 theelepel baksoda.

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden, en meng de baksoda en appelazijn door de eieren. Pureer de bananen en voeg deze net als het amandelmeel aan het mengsel toe. Vervolgens plaats je het beslag in een bakblik en zet je het ongeveer 50 minuten in de oven. Klaar is kees, koolhydraatarm bananenbrood!
 

De pannenkoek van havermout

Ingrediënten: 100 gram havermout, 100 milliliter melk (mager), een kopje water en een ei.

Bereiding: Klop alle ingrediënten in een schaal of gebruik bij voorkeur de blender. Daarna is het een kwestie van een beetje boter in de pan en pannenkoeken bakken maar!

Koolhydraatarme lunch


Koolhydraatarme hamburger op broodje (voor 2 personen)

Koolhydraatarme hamburgerbroodjes
Ingrediënten: circa 300 gram gehakt, enkele blaadjes sla, 1 rodui ui, 1 tomaat, een kwart komkommer, een snufje peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder en nootmuskaat, 2 eieren, 4 eetlepels magere mayonaise, 2 plakjes magere kaas en 1 theelepel sambal. Oja, en twee hamburgerbroodjes natuurlijk.

Bereiding: Snij de tomaat en komkommer in plakjes en was de sla. Voeg de peper, zout, knoflookpoeder, nootmuskaat en uienpoeder toe aan het gehakt. Kneed het gehakt tot 2 hamburgers. Bak de hamburgers vervolgens een kwartiertje in de koekenpan op een matige temperatuur. Bak twee spiegeleitjes en meng de mayonaise met de sambal en doe deze in een kommetje. Leg de hamburgers op de broodjes, doe het eitje er bovenop en voeg de tomaat, komkommer en sla toe. Eet smakelijk!

Zelfgebakken crackers (koolhydraatarm)

Ingrediënten: 4 eetlepels lijnzaad, 1 eetlepel sesamzaad, 1 eetlepel gemengde pitten (pijnboom, zonnebloem etc.) en circa 10 milliliter water.

Bereiding: Meng bovengenoemde ingrediënten door elkaar en maak er twee platte ronde vormen van op bakpapier. Doe ze op hoge stand zo’n 5 minuten in de magnetron. Klaar, 2 oergezonde koolhydraatarme crackers. Lekker met wat magere dressing of kaas erop!

Koolhydraatarme avondmaaltijden

 

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
Ingrediënten: 1 bloemkool, 1,5 liter kippenbouillon, 1 ui, een klontje boter en een mengsel van peterselie, laurier en tijm (circa 2 eetlepels).

Bereiding: Maak kleine bloemkoolroosjes en was deze. Maak uiensnippers van de ui. Zet een pan op het vuur waarin je het klontje boter doet, de ui, kippenbouillon en de bloemkoolroosjes. Voeg tenslotte het kruidenmengsel toe. Doe er eventueel nog wat peper en zout bij en laat de soep 20 minuten koken. Bon appetit!

Ovenschotel van tomatencrème en gehakt

Tomatencreme met gehakt

Ingrediënten: circa 500 gram gehakt, 1 ui, 2 courgettes, 1 blik tomatencrème soep en circa 75 gram magere geraspte kaas.

Bereiding: Eerst de oven voorverwarmen op 180 graden, snij de ui en fruit deze in de boter in een pan. Doe het gehakt in de pan erbij en bak het gaar. Maak schijfjes van de courgettes en voeg deze bij het gehakt. Doe nu de tomatencrème soep erbij en warm het geheel even op, waarna je het in een ovenschotel plaatst. Doe de geraspte kaas erover en laat de ovenschotel 10 minuten in de oven staan. Eet smakelijk!

Koolhydraatarme recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *